Zselé, porcelán, tip, épített???? - Mindent a műkörömről

Ha egy nő életében először elhatározza, hogy műkörmöt csináltat, először ez a négy kifejezés sokkolja".

Kezdjük az elején, az anyagokkal.

A porcelán (aminek semmi köze ahhoz a porcelánhoz, amiből enni szoktunk) egy olyan két komponensű - por és folyadék - akril származék, ami levegőre köt.
Kötött állapotban eléggé kemény, strapabíró anyagról beszélünk, némelyik körömforma esetében ezek a tulajdonságok kifejezetten sokat számítanak. Oldószere az aceton, ezért kíméletesebben lehet "megszabadulni" tőle.

A zselé egy komponensű, tehát használatra kész állapotban várja a körmöst és a vendéget. Ez a tulajdonsága nagy szerepet játszik abban, hogy mára többen dolgoznak zselével, mint porcelánnal.
UV fény hatására köt, rugalmasabb, lágyabb a porcelánnál, de ha nem megfelelően készíti a szakember, akkor könnyebben is törik. Néhány oldható zselé kivételével, csak reszeléssel távolítható el.


Egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál, szimplán csak más! Mindkettővel lehet olyan dolgokat csinálni, amire a másik anyag nem képes, vagy nem alkalmas. És azt a tényt se felejtsük ki, hogy az is nagy szerepet játszik, hogy a körmös melyik anyaggal szeret dolgozni, melyiket ismeri jobban.

Nézzük a technikákat...

A tip, egy maradandó, műanyag "alátét", amit a körömre ragaszt a körmös, majd miután szintbe reszelte a természetes körömlemezzel és valamely alapanyaggal bevonja.

Az épített technikánál papírsablon kerül a vendég körmei alá, és erre jön a porcelán, vagy zselé.
Személy szerint az épített technikát jobbnak, korszerűbbnek tartom, mert a tip nem felel meg minden vendég körömformájához, és a kialakítható formák száma is erősen korlátozott. Persze ki lehet faragni kocka tipből hegyeset (stiletto), de se szép, se tartós nem lesz a végeredmény.

Ezzel szemben a sablon mindenkihez alakítható, és a vendég bármilyen "óhaját" ki tudjuk vele alakítani, több sablon összeillesztésével extra hosszú körmöket építhetünk, a tip ezekre soha nem lesz alkalmas. Én nem is használom másra, csak mintákat gyakorlok rajta. :)

Forrás:Internet

 

Hírek

 • Figyelem!
  2013-02-11 22:02:42

  Kedves Vendégeim!

  Az influenza fertőzés
  elkerülése miatt,
  aki picit is betegnek
  érzi magát,
  mindannyiunk érdekében
  kérem cseréltesse ki
  az időpontját!

  Köszönöm!

 • Újdonság!
  2013-01-22 21:49:28

  Kedves régi és új vendégeim!

  Örömmel jelentem be, hogy 2013-tól a műkörmök

  már porcelánból is kérhetőek!

 • Körömrágás
  2012-04-01 14:56:51

  Sokan kérdezik van-e megoldás a körömrágás ellen?!

  Az alábbi videó tökéletesen bemutatja

  a különböző alternatívákat!

  http://youtu.be/U58p7M-zPSk

Asztali nézet